NW Films titel (website).png
NW Films titel (website).png

MINI DOCS

Nieuwe bruggen.png

Nieuwe bruggen
In het Bargerveen zijn aan de Schapendrift, vlakbij de schaapskooi, een nieuwe toegangsbrug en een vlonderbrug gebouwd.

5 oktober 2021 (6:30)

De laatste huisjes van het Bargerveen.png

De laatste huisjes
Voor het behoud van het Bargerveen koopt Staatsbosbeheer stukken grond op om terug te geven aan de natuur. Soms staan daar vervallen huisjes op  die afgebroken worden.

 

21 juni 2021 (11:34)

Verkeersslachtoffers.png

Verkeersslachtoffers

Biologie student Michiel Eijkelkamp van de Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt in samenwerking met Staatsbosbeheer hoeveel verkeersslachtoffers onder amfibieën en reptielen vallen op fietspaden in het Bargerveen. Het onderzoek loopt tot september 2021.

2 mei 2021 (5:44)

Onderhoud cultuurhistorische veenruggen

Bomen knippen

In de moerassen van het Bargerveen zijn veenruggen overblijfselen van de vroegere veenafgravingen. Deze raken begroeid met bomen. Als de bomen te groot worden kunnen ze omwaaien waarbij de smalle veenruggen kapot getrokken worden. Daarom worden de bomen zo nu en dan weggeknipt met de Waterking, een amfibisch moeras-voertuig. In deze korte film vertelt boswachter Piet Ursem er meer over.

4 december 2020 (3:27)

Grenspalen in het Bargerveen.png

Grenspalen Bargerveen

Bargerveen is een restant van het eeuwenoude Bourtanger Moor en ligt in Zuid-Oost Drenthe tegen de Duitse grens. Herman Posthumus schreef een boekje over Duits-Nederlandse grenspalen. In deze korte film vertelt hij over de bijzondere geschiedenis van de grenspalen in het Bargerveen. Ook brengen we de restauratie van de grenspalen in beeld.

18 november 2020 (5:54)

Oorlogsmuseum Overloon.png

Oorlogsmuseum

Tijdens de opnames voor de speelfilm 'Verraderlijke Liefde' was er tijd om deze opnames te maken in het geweldige Oorlogsmuseum van Overloon.

De unieke 'Nashorn' tankjager is in de film gebruikt.

11 november 2020 (5:09)

Droogte in Noord-Spanje.png

Droog Noord-Spanje

Spanje heeft in Europa de meeste stuwmeren. Dat het waternivo in het najaar lager is dan in het voorjaar is normaal. Door de droogte van de laatste jaren vallen de stuwmeren soms echter bijna helemaal droog. Toen wij bij het stuwmeer van Mediano waren was het zover droog gevallen dat je naar de kerktoren kon lopen. Deze staat normaliter bijna helemaal onder water.

2 september 2019 (3:41)

De prachtige Sagrada Familia.png

Sagrada Familia

In de afgelopen jaren hebben we de Sagrada Familia van Gaudí in Barcelona vier keer bezocht. We waren iedere keer opnieuw onder de indruk van de geweldige architectuur en de prachtige lichtinval. De vorige keren hebben we foto’s gemaakt, dit keer maakte ik deze film. Als de Sagrada helemaal klaar is (in 1926?) gaan we er zeker nog een keer naar toe.

22 maart 2019 (4:09)

Eiken kappen.png

Eiken kappen

Deze enorme en ruim 100 jaar oude eiken waren aangetast door een schimmel. Ze stonden vlak naast ons huis en er vielen dikke takken af. Ook wordt er een nieuw huis gebouwd. Al met al was het daarom beter om ze te kappen. Een spectaculair gezicht!

 

9 oktober 2018 (4:30)

Lori's in Wildlands.png

Lori's in Wildlands

Deze video laat de Lori's van de Blauwe Bergen zien die vrij rond vliegen in de prachtige jungle 'Jungola' van Wildlands. Dit is overigens de eerste film die ik ooit

gemaakt heb.

15 december 2017 (2:35)