MINI DOCS

Droogte in Noord-Spanje.png

Droog Noord-Spanje

Spanje heeft in Europa de meeste stuwmeren. Dat het waternivo in het najaar lager is dan in het voorjaar is normaal. Door de droogte van de laatste jaren vallen de stuwmeren soms echter bijna helemaal droog. Toen wij bij het stuwmeer van Mediano waren was het zover droog gevallen dat je naar de kerktoren kon lopen. Deze staat normaliter bijna helemaal onder water.

2 september 2019 (3:41)

Presence.png

Presence

Met dank aan het Groninger Museum voor de mogelijkheid om de prachtige expositie PRESENCE van de Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde te mogen filmen.

6 augustus 2019 (5:21)

De prachtige Sagrada Familia.png

Sagrada Familia

In de afgelopen jaren hebben we de Sagrada Familia van Gaudí in Barcelona vier keer bezocht. We waren iedere keer opnieuw onder de indruk van de geweldige architectuur en de prachtige lichtinval. De vorige keren hebben we foto’s gemaakt, dit keer maakte ik deze film. Als de Sagrada helemaal klaar is (in 1926?) gaan we er zeker nog een keer naar toe.

22 maart 2019 (4:09)

Artista_de_Mármore.png

Marmer kunstenaar

Dit is Manuel Vestias. Hij is een zeer vaardige marmer kunstenaar. En ook nog eens een erg aardig persoon! Hij maakt prachtige beelden van wit Portugees marmer. Zijn werkplaats bevindt zich direct naast een marmergroeve in Estremoz, Portugal.

5 maart 2019 (2:11)

Mestre_José_Baeta.png

Meester pottenbakker

José Baeta is een traditionele meester-pottenbakker uit Redondo, Portugal. De werkwijze is volledig traditioneel, vrijwel alles gaat met de hand en de enorme oven wordt gestookt met hout. In de prachtige oude werkplaats heeft de tijd stil gestaan. Wij waren enkele dagen te gast in zijn werkplaats om het gehele proces te zien en te filmen. Werkelijk geweldig!

25 februari 2019 (7:29)

Eiken kappen.png

Eiken kappen

Deze enorme en ruim 100 jaar oude eiken waren aangetast door een schimmel. Ze stonden vlak naast ons huis en er vielen dikke takken af. Ook wordt er een nieuw huis gebouwd. Al met al was het daarom beter om ze te kappen. Een spectaculair gezicht!

 

9 oktober 2018 (4:30)

Stedelijk Museum - Studio Drift.png

Studio Drift

In deze video bezoeken we de betoverende technologische kunst van Studio Drift in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De expositie heet 'Coded Nature' en bestaat uit een aantal indrukwekkende dynamische lichtinstallaties. De kunstenaars zijn Lonneke Gordijn en Ralph Nauta uit Amsterdam en hun collectief heet 'Studio Drift'.

13 augustus 2018 (6:31)

Lori's in Wildlands.png

Lori's in Wildlands

Deze video laat de Lori's van de Blauwe Bergen zien die vrij rond vliegen in de prachtige jungle 'Jungola' van Wildlands. Dit is overigens de eerste film die ik ooit

gemaakt heb.

15 december 2017 (2:35)

Last updated on August 8, 2020