top of page
NW Films titel (website).png
NW Films titel (website).png

GRENZELOOS VERRAAD

Behind the Scenes bij "Verraderlijke Liefde"

"Grenzeloos Verraad" (werktitel "Verraderlijke Liefde") is een oorlogsfilm die op 27 maart 2023 op een daverende manier in première is gegaan in het Atlas Theater in Emmen. Daarna is de film in alle bioscopen van Nederland te zien en later ook op streamingsdiensten zoals Netflix.

Als 'Assistant Editor' heb ik het grootste deel van de basis-edit gedaan. Later is de drie uur durende film door OnAirMedia uit Hilversum teruggebracht naar een geweldig verhaal van 91 minuten. De scènes waarin ik als partizaan door de hoofdrolspeler neergestoken wordt hebben de film helaas niet gehaald.

Te
vens heb ik een serie behind-the-scenes gemaakt tijdens de opnames van "Verraderlijke Liefde". Eén daarvan gaat over de bovengenoemde gewiste scènes.

Partizanen en Duitsers.png

Partizanen en Duitsers

Deze scènes met gevechten tussen Russische partizanen en de Duitse Wehrmacht spelen zich af aan het Oostfront en zijn in Duitsland opgenomen.

6 juli 2023 (5:16)

Henk als SAS soldaat.png

Henk als SAS soldaat

Mijn vriend Henk Mollema figureert in deze scènes als een Franse SAS soldaat tijdens Operation Amherst. Een grote groep re-enactors heeft op deze bloedhete dag steeds opnieuw heen en weer gerend door het bos. Erg zwaar maar gelijk ook erg leuk om te doen.

3  september 2020 (4:05)

Partizan Killing Scenes.png

Partizan Killing Scenes

In deze scène wordt een groepje Russische partizanen overmeestert door de hoofdrolspeler Ludwig Mengelberg.

De eerste die sneuvelt ben ik zelf...

Met als bonus aan het einde een Monty Python-achtige scène die verder helemaal niks met de film te maken heeft.

2 augustus 2020 (3:31)

Bij de Duitsers.png

Bij de Duitsers

In een bos ergens in Duitsland spelen zich nog steeds gevechten af tussen geallieerden en Duitse soldaten waarbij flink over en weer geschoten wordt. Dit deel gaat over de verliezen bij de Duitsers.

30 juli 2020 (5:07)

Ergens anders in Duitsland.png

Ergens in Duitsland

In een bos ergens in Duitsland zijn de gevechten opgenomen die zich in Drenthe in het kader van Operation Amherst hebben afgespeeld.

30 juni 2020 (3:44)

Ergens in Duitsland.png

In een paardenstal

In deze dramatische scène in een Duitse paardenstal is de hoofdrolspeler Ludwig Mengelberg gevangen genomen en wordt hij bedreigd en mishandeld door zijn tegenspeler de Nederlandse SS-er Martin Schoonma.

3 juni 2020 (2:31)

De executie.png

De executie

In deze scènes worden een aantal gevangen genomen partizanen en verzetsstrijders meegenomen naar het executie terrein. Het zijn tamelijk heftige opnames.

Maar het is geweldig om te zien hoeveel plezier de acteurs hebben voor en na de opnames.

24 mei 2020 (5:06)

Polygoon Journaal.png

Polygoon Journaal

Tijdens de opnames op het vliegveld van Hoogeveen hebben we een stukje over Prins Bernhard omgetoverd tot dit Polygoon Journaal.

Stem: Henk Mollema

22 maart 2020 (1:02)

Vliegveld Hoogeveen.png

Vliegveld Hoogeveen

Deze scenes zijn opgenomen op het vliegveld van Hoogeveen met prins Bernhard, gewapende re-enactors en diverse historische militaire voertuigen en een vliegtuig.

17 maart 2020 (2:21)

Havezate Mensinge.png

Havezate Mensinge

Deze scenes zijn opgenomen in de prachtige Havezate Mensinge in Roden. Hoofdrol-speler Ludwig Mengelberg, gespeeld door Peter Nillesen, krijgt instructies om een boerderij te bezetten.

2 maart 2020 (3:27)

bottom of page