top of page
NW Films titel (website).png
NW Films titel (website).png

SPANJE EN PORTUGAL

Deel 1.png

Het Noorden

Deze video laat een aantal fraaie plekken in het noorden van Spanje en Portugal zien. O.a. drone opnames van de Frans-Spaanse grens in de Pyreneeën en van het prachtige Spaanse kasteel van Peñafiel, het Middeleeuwse dorpje Negrões, brand in Lindoso en natuurlijk drone opnames van de oude graanhuisjes. We eindigen deze video met de basiliek van Braga.

7 januari 2019 (6:07)

Deel 2.png

Porto en omgeving

Hier laten we Porto zien en een aantal fraaie plekken in de omgeving. We lopen over de beroemde ijzeren brug 'Ponte Luis' naar de oude binnenstad en bezoeken de geweldig mooie boekhandel 'Livraria Lello & Irmão' waar de meisjes zich graag laten fotograferen. We volgen de rivier Douro en bezoeken het stadje Lamego met de basiliek en beklimmen de enorme trappengalerij.

10 januari 2019 (4:25)

Deel 3.png

De Woeste Westkust

Deze video gaat over de westkust zien. We beginnen in Nazaré met z'n enorme golven, dan zakken we langs de westkust naar beneden tot aan Carrapateira waar de golven ons om de oren vliegen. We eindigen de video natuurlijk op de westpunt 'Cabo de Sao Vicente' bij Sagres.

17 januari 2019 (4:47)

Deel 6.png

De Algarve

De Algarve is het zuidelijke deel van Portugal. De Algarve is erg toeristisch maar er zijn gelukkig nog genoeg rustige plekken te vinden zoals de bottenkapel van Alcantarilha, het prachtige strand met bronnen van Olhos de Água, de zoutpannen van Fuseta met flamingo's, het gehuchtje Cacela Velha en natuurlijk Castro Marim.

28 januari 2019 (5:26)

Deel 7.png

Faro

Faro is de grootste stad van de Algarve. We zijn op een eilandje voor de kust van Faro, we bezoeken de oude binnenstad, de bottenkapel, de kerk van Carmo en de kathedraal. Ook de kerk van Saõ Pedro blijkt een bezoekje waard te zijn.

31 januari 2019 (3:52)

Deel 10.png

Barragem do Alqueva

Het grootste stuwmeer van Europa, het schitterende Baragem do Alqueva is gelijk ook één van de mooiste. We kijken rond in de omgeving en beleven de mooiste zonsondergang van ons leven.

4 februari 2019 (3:48)

Deel 8.png

Monsaraz en meer

Het bergdorpje Monsaraz is één van de mooiste dorpjes die we ooit bezocht hebben. We hebben met de drone boven de wolken gevlogen en ook 's avonds is het dorpje prachtig.

In de buurt zijn veel megalithische vindplaatsen waarvan we er diverse bezoeken.

7 februari 2019 (3:38)

Deel 11.png

Forten en kastelen

In Portugal zijn veel mooie forten en kastelen te vinden. In deze video laten we er een aantal zien.

8 februari 2019 (5:47)

Deel 9.png

Portugees marmer

De winning van marmer in Portugal is een indrukwekkend schouwspel. We bezoeken verschillende marmer-groeven en een marmerzagerij en zien wat er met het marmer afval gebeurt. Ook zijn we in het gebied waar eind 2018 jaar een groot ongeluk plaatsvond.

11 februari 2019 (4:57)

Deel 14.png

Evangelie in Évora

De marmerstad Évora heeft een aantal indrukwekkende kerken.

Én een geweldige straatviolist die ons kippenvel bezorgde!

14 februari 2019 (5:32)

Deel 13.png

Verlaten villa's

We bezochten twee oude verlaten villa's waar de spullen van de laatste bewoners nog gewoon in staan. Vooral de piano en de stapels met oude tijdschriften spraken ons erg aan.

Quinta do Pasmar wordt momenteel overigens verbouwd tot chique hotel. We waren dus net op tijd op deze geweldige urbex (urban exploration) lokatie!

15 februari 2019 (3:52)

Deel 12.png

Statig Sintra

Vlak boven Lissabon ligt het stadje Sintra. Sintra heeft veel pracht en praal door de aanwezigheid van van diverse kastelen en landhuizen. Vooral het Palácio da Pena komt zo uit een srookje.

2 maart 2019 (5:49)

Deel 4.png

De Ooievaars

Overal in Portugal zijn ooievaars te vinden. Ze hebben nesten op huizen, verlaten fabrieksterreinen, op sinaasappelplantages maar zelfs ook op de rotsen in zee.

Ook ontdekten we een merkwaardige grijs/zwarte ooievaar.

7 maart 2019 (3:58)

Deel 5.png

Serra de Monchique

Deze video gaat over het door bosbranden geteisterde gebied rond Monchique en vooral over ons bijzondere avontuur in de kloosterruïnes 'Convento do Desterro' waar nog een paar mannen blijken te wonen. Ook gaan we naar het hoogste punt van Portugal, de top van de berg Foia.

9 maart 2019 (4:44)

Deel 15.png

Game of Thrones

Het Spaanse kasteel van Almodovar is gebruikt in de beroemde Netflix serie 'Game of Thrones'. We zijn er ook met de drone over heen gevlogen.

12 maart 2019 (2:35)

Deel 16.png

Córdoba

Córdoba is een prachtige stad in zuidelijk Spanje. Vooral de  indruk-wekkende Mezquita, een combinatie van een moskee en kathedraal, is niet te missen. Wij waren er vóór dat de deuren voor het grote publiek open gingen.

13 maart 2019 (3:25)

Deel 17.png

Barcelona

Dit is het laatste deel van de serie over onze reis en gaat over de geweldige stad Barcelona.

 

Overigens is onder 'Mini Docs' een prachtige video over de Sagrada Familia te vinden.

16 maart 2019 (5:06)

bottom of page