top of page
NW Films titel (website).png
NW Films titel (website).png

ART VIDEOS

Into Nature.png

Building Into Nature
Into Nature is een 2-jaarlijkse kunstexpeditie door het Drentse landschap. Na een jarenlange voorbereiding streek Into Nature in de zomer van 2021 neer in het prachtige Natura2000 gebied 'Bargerveen' in Zuid-Oost Drenthe.

Deze film gaat over het bouwen van de kunstwerken.


7 december 2021 (35:00)

Verlichte Dieren.png

Verlichte Dieren

Tot februari 2021 is het centrum van Emmen opgesierd met verlichte vlinders, giraffes, pinguïns, elanden, een ijsbeer, een sneeuwuil, een adelaar, een leeuw en een neushoorn. 13 beelden in totaal waarvan enkele ruim 6 meter hoog zijn! Alle dieren zijn met de hand in elkaar gelast en zijn voorzien van duizenden lichtjes.

2 december 2020 (3:51)

Presence.png

Presence

Met dank aan het Groninger Museum voor de mogelijkheid om de prachtige expositie PRESENCE van de Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde te mogen filmen.

6 augustus 2019 (5:21)

Artista_de_Mármore.png

Marmer kunstenaar

Dit is Manuel Vestias. Hij is een zeer vaardige marmer kunstenaar. En ook nog eens een erg aardig persoon! Hij maakt prachtige beelden van wit Portugees marmer. Zijn werkplaats bevindt zich direct naast een marmergroeve in Estremoz, Portugal.

5 maart 2019 (2:11)

Mestre_José_Baeta.png

Meester pottenbakker

José Baeta is een traditionele meester-pottenbakker uit Redondo, Portugal. De werkwijze is volledig traditioneel, vrijwel alles gaat met de hand en de enorme oven wordt gestookt met hout. In de prachtige oude werkplaats heeft de tijd stil gestaan. Wij waren enkele dagen te gast in zijn werkplaats om het gehele proces te zien en te filmen. Werkelijk geweldig!

25 februari 2019 (7:29)

Stedelijk Museum - Studio Drift.png

Mesmerize me
In deze video bezoeken we de betoverende technologische kunst van Studio Drift in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De expositie heet 'Coded Nature' en bestaat uit een aantal indrukwekkende dynamische lichtinstallaties. De kunstenaars zijn Lonneke Gordijn en Ralph Nauta uit Amsterdam en hun collectief heet 'Studio Drift'.

13 augustus 2018 (6:31)

bottom of page