top of page

Foto van de dag 1

03-03-2018

Op weg naar onze reisbestemming - Portugal - (ivm. het slechte weer werd het Spanje) zijn we een paar dagen in Noord-Spanje in Bilbao blijven hangen. Een prachtige stad met zo'n 350.000 inwoners en mooie architectuur.

 

De camperplaats heeft uitzicht over de hele stad. Vooral 's avonds is dat een sprookjesachtig gezicht.

Foto van de dag 2

04-03-2018

Bilbao is één van de vijf steden die een Guggenheim museum heeft. De andere musea bevinden zich in Berlijn, New York, Las Vegas en Abu Dhabi. De buitenkant op zich is al spectaculair om te zien. Het museum is bekleed met 45.000 dunne vellen titanium. In 1990 heeft men 60 ton titanium 'voordelig' kunnen kopen toen Rusland hun gehele voorraad titanium op de markt dumpte.

Foto van de dag 3

05-03-2018

We zijn iedere keer weer stomverbaasd wat je tegenkomt als je van de snelweg af gaat. De grote toeristische attracties kent iedereen wel maar dit soort pareltjes kom je alleen bij toeval tegen.

 

Zo ook dit merkwaardige Spaanse kasteel, Castillo de Butrón. Het is oorspronkelijk gebouwd ergens in de Middeleeuwen maar rond 1878 door de markies Francisco de Cubas als 'hobby' omgetoverd in een sprookjeskasteel. Kennelijk had hij veel tijd en geld over.

We zagen dat diverse modellen in allerlei mooie kleren gefotografeerd werden met het kasteel als achtergrond. Leuk!

Foto van de dag 4

06-03-2018

De Picos de Europa is een bergketen in het noorden van Spanje. Het doet Oostenrijks aan met zijn besneeuwde toppen van hoger dan 2400 m. Deze foto van één van de drie meren van Covadonga is gemaakt op ca. 1200 m hoogte. In het National Parc Picos de Europa komen gemzen, bruine beren, wolven en gieren voor. Ook zijn er de diepste grotten van Spanje te vinden, sommigen grotten zijn meer dan 1500 m diep!

Foto van de dag 5

07-03-2018

Deze fraaie Romeinse brug is te vinden in het plaatsje Cangas de Onis in het Noorden van Spanje. In de middelste boog hangt een groot kruis. De brug is zo’n 150 jaar geleden gerestaureerd. Het blijft bijzonder als je je realiseert dat de Romeinen hier enkele duizenden jaren geleden nog overheen gelopen hebben.

Foto van de dag 6

08-03-2018

Dit is de grote kroonluchter in de kathedraal van Santiago de Compostella, recht van onderen gefotografeerd. Santiago staat vooral bekend om de bedevaartgangers die vanuit allerlei Europese en Afrikaanse uithoeken te voet naar de kathedraal gaan. De oudste routes dateren uit de 8e eeuw!

Waarschijnlijk omdat het wat koud en regenachtig was hebben we maar één pelgrim kunnen spotten. Maar wel met een lange baard, een muts, slobberbroek, grote rugzak en een stok.

Foto van de dag 7

09-03-2018

Dit is Fortaleza de Valença, het eerste Portugese plaatsje dat je tegenkomt als je vanuit Spanje de rivier de Minho oversteekt. Het doet erg denken aan Bourtange. Alleen is dit plaatsje een stuk ouder. De oudste straten zijn nog door de Romeinen gemaakt, er staat zelfs nog een originele Romeinse kilometerpaal.

 

Fortaleza de Valença moest Portugal verdedigen tegen het tegenoverliggende Spaanse plaatsje Tui. Het is echter diverse malen verwoest. Door de Barbaren, de Moren, de Basken en in de 19e eeuw zelfs nog door de Fransen. Het is steeds weer herbouwd en verkeert in goede staat. De nauwe straten zijn bezaaid met kleine winkeltjes die bijna allemaal hetzelfde verkopen: Stoffen, beddengoed, tafellakens, handdoeken, etc. Ook op de markt werd dit bij vele kramen verkocht. Kennelijk valt daar toch nog wat mee te verdienen.

Please reload

bottom of page