top of page

 

Het is hier zoo gansch en
al dat wat ik mooi vind...

Vincent van Gogh over Zuid-Oost Drenthe (1883)

Mooi verwoord, zo dachten wij er ook over! Onze tuin is ons paradijsje. Er is niets recht, geen strakke perkjes, geen afgestoken randjes maar lekker losjes net als in de natuur. Met een vijver waar de kikkers kwaken en een poel waar in de zomer prachtige bloemen bloeien en in de winter water staat. De tuin is in 2000 ontworpen door landschapsarchitect Bas Slatman(☥) uit Oldenzaal.

We hebben veel vogels in de tuin. Sinds we hier wonen hebben we al meer dan 40 soorten gezien. Uiteraard mussen, meesjes, vinkjes en merels maar ook de grote bonte specht, de groene specht, de kramsvogel, de boomklever, de gekraagde roodstaart, de groenling, de keep en nog veel meer. In de winter is het een drukte van belang bij de voedertafel.


Het is geweldig om op zondagochtend aan het ontbijt ineens reeën in de tuin te zien, of een ijsvogeltje dat een visje probeert mee te pikken. Of een eekhoorntje op zoek naar hazelnoten en walnoten. En ooit zagen we een badderende buizerd.

 

Op mooie zomeravonden scheren de vleermuizen over het water op jacht naar muggen die boven het water dansen. En recent hebben we op het boerenland achter onze tuin een paar keer een vos gezien. Fantastisch!


Na zo’n 22 jaar zullen we ons paradijsje met pijn in ons hart verlaten.

 

Als aanvulling op Funda hebben we hieronder een aantal van onze eigen foto’s geplaatst en hebben we een korte video-compilatie gemaakt.

7 aug 2022.jpg
bottom of page