top of page

Toen ik 16 was vond ik bij toeval een pakje foto-

papier. Omdat ik niet wist hoe fotopapier werkte, experimenteerde ik door het papier aan licht bloot te stellen en met verschillende soorten chemische oplossingen te testen om het te beeld te ontwikkelen.

Enkele jaren later kocht ik mijn eerste camera, een 100% mechanische en analoge Pentax ME. En natuurlijk bouwde ik een donkere kamer voor het ontwikkelen van zwart/wit filmmateriaal en zwart/wit foto's.

Deze foto van parende noordelijke duintijgerkevers (Cicindela hybrida) was een van mijn eerste zwart/wit-foto's, gemaakt in 1975.

In het begin werd ik vooral aangetrokken door de micro- en macrowereld van de natuur. Uitgerust met twee rechter handen bouwde ik de benodigde technische apparatuur zelf, inclusief het gebruik van meerdere lampen. Tegenwoordig koop je dit gewoon op het internet!

In de jaren daarna werd mijn interesse breder en stapte ik over op Nikon-apparatuur. Tot eind 2017 gebruikte

ik een aantal Nikon D300s camera's met lenzen van 10,5 mm tot een 80-400 mm telezoom lens. Het totale gewicht van de apparatuur - inclusief statief en verrekijker - liep tegen de 14 kg. En dat werd een beetje te veel om mee te slepen. Daarom ben ik overgestapt op een veel kleiner en lichter systeem, een Sony a6300 systeem camera met een Zeiss 16-70 mm standaard zoomlens, een Sony 10-18 mm groothoek zoom en een Sony 55-210 mm telezoom. De foto van de leeuwen is één van de eerste foto's die daar mee gemaakt zijn.

Vooral de technische aspecten van moderne camera's, randapparatuur en het gebruik van fotosoftware voor nabewerking bieden geweldige mogelijkheden om prachtige foto's te maken. Daarom heb ik geen enkel probleem met het nabewerken van foto's.

Ik ben ook fan van High Dynamic Range fotografie, 360 graden panoramische fotografie, time-lapse fotografie, extreme macro, focus stacking, high-speed en druppel fotografie, drone fotografie, camerastabilisatie met een gimbal, sliders, etc. Sinds 2018 maak ik ook allerlei soorten korte films. Daarvoor gebruik ik een Sony AX700 camera op een DJI RS 3 Pro gimbal. Ondertussen heb ik al voor diverse organisaties korte films mogen maken.
Mijn specialiteit is dat ik een generalist ben!

Het doel van deze website is het laten zien van de de foto's en films die ik heb

gemaakt. Geniet er van en stuur me een mail als je vragen of opmerkingen hebt.

Gebruik de foto's en video's SVP niet voor andere (commerciële) doeleinden

zonder mijn schriftelijke toestemming.

 

Bedankt voor je bezoek!

Nico.

Profielfoto 2.jpg
bottom of page